Archief

Weer klachten over afvalophaalschema

Opnieuw klagen inwoners van Westland over een afvalscheidingsproef van de gemeente. In het buitengebied is een lediging van de grijze bak ingeruild voor een van de plastic bak. Dat betekent dat de grijze bak eens per vier weken wordt geleegd. Het zorgt voor een ophoping van afval en stank, aldus 's-Gravenzanders wonende aan de Parallelweg. Overigens heeft de gemeente inmiddels tips gegeven over hoe overlast te voorkomen.

De buren en andere deelnemers aan de proef zitten met hetzelfde probleem, aldus de klagers. Ze hopen dat het inzamelen van plastic op een andere manier kan, zodat het niet ten koste gaat voor een lediging van de grijze container. Daarom hebben ze zich in een brief gericht tot het gemeentebestuur en de gemeenteraad. Die neemt later een besluit over het eventueel uitrollen van de proef.

Inwoners van de Heenweg klopten vorige zomer ook al bij de gemeente aan. De gezinnen hebben jonge kinderen die luiers dragen. Hun kreet om hulp had succes: de gemeente biedt tot de tijd dat de kinderen uit de luiers zijn, een extra grijze afvalcontainer aan.

De gemeente zegt dat de proef, waaraan 870 huishoudens meedoen, succesvol verloopt. Volgens haar is het overgrote deel van de deelnemers tevreden. "Voor iedere individuele klacht wordt een oplossing gezocht", aldus de gemeente.

Categorieen:
Westland Algemeen