Archief

Monstersche Sluis dit jaar nog niet open

De Monstersche Sluis in Maassluis kan naar alle waarschijnlijkheid dit jaar niet heropend worden. De Stichting Monstersche Sluis had zich ten doel gesteld om het bouwwerk dit jaar weer te heropenen voor pleziervaart, omdat dit mooi samen zou vallen met de viering van de 400-jarige zelfstandigheid van de stad.

De reden voor uitstel is volgens Bert de Reuver, voorzitter van de Stichting, vanwege de trage besluitvorming van de gemeente. Zij moet groen licht geven voor een conditietest om te bepalen welke voorzieningen moeten worden getroffen om de sluis te openen. Het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Maassluis hebben hiervoor een bedrag beschikbaar gesteld.

De gemeente laat desgevraagd weten dat de formele procedure nog doorlopen moet worden en dat deze door de gemeenteraadsverkiezing is vertraagd. De gemeente verwacht binnen een paar weken het besluit te kunnen nemen.

De sluis werd in 1602 als spuisluis gebouwd. In 1889 werd het omgebouwd tot volwaardige sluis en heeft als zodanig dienst gedaan totdat het in 1972 buiten werking werd gesteld.

Categorieen:
Maassluis Algemeen