Archief

Voor carillon snel 6000 euro nodig

De Stichting Kunst en Cultuur Westland is naarstig op zoek naar 6000 euro om de uitbreiding van het carillon in de Oude Kerk aan het Naaldwijkse Wilhelminaplein te realiseren. Daarvoor is ruim 12.000 euro nodig, waarvan door donaties van de Rotaryclub Het Westland en de stichting Loswal De Bonnen inmiddels de helft is verkregen.

Het ontbrekende bedrag moet snel worden gevonden, omdat de uitbreiding en de verbouwing van het carillon alleen kan op het moment dat de toren van de kerk wordt gerestaureerd. En de restauratie is waarschijnlijk al voor de komende zomervakantie gereed. Contacten met klokkengieter Petit & Fritsen zijn al gelegd.

Het carillon bestaat uit 36 klokkken en is inmiddels ruim 50 jaar oud. Om het klokkenspel nieuwe mogelijkheden te geven, zouden er 12 klokjes bij moeten komen. Binnen de gemeentelijke begroting voor de restauratie is rekening gehouden met vijf klokjes. De overige zeven kosten ruim 12.000 euro.

De eind vorig jaar opgerichte Stichting Kunst en Cultuur Westland wil de Westlanders in aanraking brengen met kunst en cultuur. De carillonuitbreiding werd als eerste project uitgekozen. Het gaat om een handbespeeld carillon dat ook op een automatisch speelwerk kan functioneren.