Archief

Inbreker in de kraag gevat door bewoner

Een 27-jarige inbreker uit Zeist is zondag in Wateringen in de kraag gevat door een van de bewoners van het huis waar hij probeerde in te breken.

De bewoners van een woning aan de De Maroc in Wateringen zaten zondagochtend rond 11.45 uur nietsvermoedend op de bank, toen zij ineens een vreemde man bij de voordeur zagen rommelen. De inbreker zag de bewoners niet, maar andersom zagen zij hem wel. De 63-jarige man des huizes liep naar de hal en trok met een ruk de voordeur open.

De inbreker stamelde, dat hij de 'wrong door' had en ging er vandoor. De bewoner ging direct achter de man aan. Ondertussen werd het signalement aan de politie doorgegeven en zette ook de zoon des huizes de achtervolging in. Hij wist de inbreker op het Hoekblok in de kraag te vatten. Al snel waren zijn vader en de agenten ter plaatse en werd de verdachte overgebracht naar het politiebureau.

Mogelijk was de inbreker niet alleen, want de bewoners meldden, dat zij tijdens de achtervolging bij een auto nog twee mannen hadden zien staan die mogelijk niet in de wijk thuishoorden. Deze mannen zijn niet meer gezien. De politie wil graag weten of er bij andere mensen zondagochtend iets is opgevallen in de omgeving van de De Maroc in Wateringen. Zij kunnen bellen naar nummer 0900-8844.

Categorieen:
Wateringen Algemeen