Archief

Zaterdagvoetbal: pijnlijk verlies HVC'10 in topper

Topklasse

Handhaving in het debuutjaar van Excelsior Maassluis in de hoogste amateurklasse is een kwestie van tijd. De tricolores haalden in en tegen Noordwijk een punt op. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Excelsior Maassluis zeven punten voorsprong op een p/d-plaats. Volgende week tegen Hardenberg kunnen de tricolores zich veilig spelen.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande behaalde een knap doelpuntloos gelijkspel bij koploper Hoek en herstelde zich daarmee van de zeperd tegen XerxesDZB een week eerder. De fusieclub staat twee punten boven de streep. De twee degradatieplaatsen lijken te zijn vergeven aan Heinenoord en Oranje Wit. Deltasport lijkt zeker van p/d-wedstrijden. FC 's-Gravenzande, XerxesDZB, Jodan Boys en Kloetinge gaan in de resterende wedstrijden uitmaken welke drie ploegen direct veilig zijn. Gezien het wedstrijdprogramma moet dat mogelijk zijn voor FC 's-Gravenzande.

Tweede klasse C

De strijd om het kampioenschap is met nog vier speelronden te gaan volledig open. HVC'10 verloor voor de tweede keer dit seizoen een topper tegen de nummer twee. Was Be Fair eerder een obstakel, nu bleek aan de Rondgang Valken'68 met 2-0 te sterk. Beide ploegen gaan met 45 punten aan de leiding.

Door het verlies van HVC'10 kunnen sportclub Monster, SVC'08 en Be Fair nog zicht houden op de eerste plaats. Sportclub Monster behaalde een benauwde zege op TAVV (1-0) en staat net als SVC'08 vier punten achter de koplopers. Be Fair volgt de koplopers op vijf punten.

Naaldwijk ging met een nederlaag weg uit Scheveningen. SVC'08 bleek met 1-0 te sterk. De Naaldwijkse ploeg staat op een p/d-plaats en heeft 21 punten. De achterstand op een veilige plaats op de ranglijst bedraagt twee punten.

De streekderby tussen MVV'27 en Lyra leverde geen winnaar op. Na 90 minuten spelen stond een 1-1 eindscore op het wedstrijdformulier. MVV'27 staat in de middenmoot en heeft nog vier punten nodig om veilig te zijn. Lyra heeft vier punten voorsprong op de eerste p/d-plaats en lijkt zich veilig te spelen.

VDL verloor op eigen veld met 4-0 van Vitesse Delft en bewees hiermee streekgenoot Naaldwijk een slechte dienst. Vitesse Delft ging over Naaldwijk heen en staat voorlopig veilig. VDL heeft nog twee punten nodig om veilig te zijn.

Derde klasse C

Bij Westlandia is men de wedstrijden aan het aftellen om het kampioenschap te vieren. De Naaldwijkers wonnen met moeite van Kethel Spaland: 4-3. Concurrent Honselersdijk verloor voor de tweede week op rij tegen een laagvlieger op de ranglijst. TAC'90 was met 3-2 te sterk. De andere concurrent Houtwijk kwam met KMD een doelpuntloos gelijkspel overeen.

Westlandia kan volgende week een voorschot nemen op het kampioenschap. Mocht de Naaldwijkse ploeg winnen van Houtwijk dan kan in het Paasweekend de kampioensvlag in top worden gehesen. Westlandia staat nu vijf punten voor op Houtwijk.

Vierde klasse D

In de top van deze klasse waren geen verrassingen. Quintus won eenvoudig van en bij Real Parbo. De teller stokte bij 8-0. Nummer twee Maasdijk won eveneens. Bij NOCKralingen werd mert 4-2 gewonnen. Quintus blijft vier punten voorsprong houden op Maasdijk.

Verburch won aan de Arckelweg met 4-2 van HBSS en blijft daardoor in de race voor een ticket in de nacompetitie. MSV'71 was vrij.