Zaalhandbal dames: winst Quintus tegen SEW

Na de grote nederlaag tegen Succes Schoonmaak/VOC herstelde Virto/Quintus zich in de thuiswedstrijd tegen Westfriesland/SEW. In de Van der Voorthal was het een matige eerste helft getuige de 8-4 ruststand. Na de pauze speelden beide ploegen voor de overwinning en kreeg het publiek een leuke wedstrijd te zien. Met nog ruim zeven minuten te gaan leidde Quintus met 18-15. Na een goede eindsprint won de Heulse ploeg met 23-16.

Quintus handhaaft de derde plaats in de kampioenspoule en heeft drie punten achterstand op VOC. Nummer vier Schuler Afbouwgroep/DOS staat twee punten achter op de Heulse ploeg. Titelverdediger Sercodak/Dalfsen plaatste zich na de overwinning op DOS voor de finale om het landskampioenschap.

Nederlands Kampioenschap C-junioren

De dames C-junioren van Quintus zijn tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Sporthallen Zuid in Amsterdam als tweede geƫindigd. De Heulse ploeg moest in de finale haar meerdere erkennen in SEW. De Noord-Hollandse ploeg won met 18-11. De ruststand was met 11-6 in het voordeel van SEW. Bij de heren eindigde Gemini uit Zoetermeer als eerste.

Het was voor de eerste keer in de historie dat een NK voor deze leeftijdscategorie werd georganiseerd door het Nederlands Handbal Verbond. Volgende week wordt het NK voor B-junioren gehouden. Het NK voor de A-junioren vindt plaats op 10 mei aanstaande.