Archief

'Kleine kans op bevingen door aardgasboring'

De kans dat er door boringen in kleine aardgasvelden zoals in Westland aardbevingen ontstaan, is zeer klein. Dat zegt het gemeentebestuur op vragen van Progressief Westland en LPF Westland. Die stelden de winlocatie bij Westerlee aan de kaak, nadat de NAM in januari te kennen gaf dat een boorproef goed was verlopen en dat daar tot winning over wordt gegaan.

Progressief Westland gaf aan uit te willen sluiten dat in het Westland 'Groningse toestanden' ontstaan. Daar kwamen inwoners in opstand, omdat door aardbevingen als gevolg van de gaswinning grote schade aan de huizen wordt toegebracht. De kans op 'Groningse toestanden' acht het college minimaal.

LPF Westland stond erop dat wanneer door de winning schade optreedt aan huizen of het milieu, de NAM die voor honderd procent vergoedt. Het college antwoordt dergelijke garanties niet te kunnen geven. Schadevergoedingen worden opgenomen in het winningplan, dat nu in de maak is. Wanneer dat ontoereikend blijkt, zal het college stappen ondernemen.

Categorieen:
Westland Algemeen