Archief

ANWB: Westlandse wegen onveilig

Een groot deel van de provinciale wegen in Westland is onveilig. Dat blijkt uit een onderzoek van de ANWB. Vooral de Maasdijk (N220) tussen Maasdijk en 's-Gravenzande scoort slecht.

De wegen werden beoordeeld op drie soorten risico's: frontale aanrijdingen, bermongevallen en flankaanrijdingen op kruispunten. Op basis daarvan heeft elke weg minimaal één en maximaal vijf sterren gekregen, waarbij een weg met drie tot vijf sterren als veilig wordt bestempeld.

De Maasdijk blijkt vooral tussen de afslag Nieuwelaan en de Noordlandseweg in 's-Gravenzande slecht te scoren: één ster. Ook de Burgemeester Elsenweg (N213) vanaf de veiling tot aan de Rolpaal in Honselersdijk krijgt de minimale beoordeling.

De rest van de Maasdijk krijgt overigens twee sterren toebedeeld. Zoveel sterren krijgen ook de Veilingroute (N222), Burgemeester van der Goeslaan (N223), Wateringseweg/Poeldijkseweg (N464), Middel Broekweg (N466) en de Gaagweg (N468) in Midden-Delfland.

Op die laatste twee wegen zijn overigens ook delen te vinden met de maximale score van vijf sterren. Op de N466 is dat het stuk na de Vogelaer (de kruising zelf krijgt één ster) tot Kwintsheul. De N468 scoort goed op het deel waar de Oostgaag overgaat in de Middenweg. Ook de Monsterseweg (N211) in Poeldijk en de Monsterseweg in 's-Gravenzande krijgen de maximale beoordeling.