Archief

Westland Verstandig afgeserveerd

Er bestaat geen perspectief voor een Westlandse coalitie waarvan de fractie Westland Verstandig deel uitmaakt. Dat blijkt uit de rapportage van de twee informateurs, Adri Bom-Lemstra en Jan Prins. Zij hebben woensdagavond aan het formatieteam van CDA Westland verslag uitgebracht van hun eerste verkenningsronde.

Bom en Prins hebben geconcludeerd, "dat er een zeer breed gedragen wens is om in de nieuwe raadsperiode nieuw gedrag binnen de gemeenteraad te zien". Dit gedrag dient gericht te zijn op samenwerking en respectvolle omgang. "De grootst mogelijke meerderheid van de fracties ziet een coalitie waaraan Westland Verstandig deelneemt niet als een vruchtbare optie om te komen tot een stabiele coalitie", zo is donderdagochtend bekendgemaakt.

De informateurs hebben verder geconstateerd, dat partijen de voorkeur hebben om een coalitieakkoord op hoofdlijnen te sluiten.

Het CDA heeft de informateurs nu verzocht een tweede ronde te houden, waarin met de afzonderlijke fracties van GBW, LPF, VVD, Progressief Westland en CDA nader wordt verkend welke optie de meest kansrijke is. Dit betekent, dat in eerste instantie ook niet zal worden gesproken met de fracties van de ChristenUnie-SGP en D66.

De informateurs verwachten begin volgende week hun eindadvies te kunnen presenteren aan het formatieteam van CDA Westland.

Categorieen:
Westland Algemeen