Archief

Vrouw moet huis uit voor nieuwe weg

Wilma van der Steen uit Den Hoorn staat vrijdag een gedwongen verhuizing naar Den Haag te wachten. De gemeente Midden-Delfland wil haar woning aan de Kalmoeskade slopen, omdat deze in de weg staat. De vrouw vindt, dat de procedure niet eerlijk verlopen is.

Van der Steen huurt de woning sinds maart 2013 van de gemeente. Het huis moet gesloopt worden omwille van een nieuwe weg tussen Delft en de A4. Dat kan echter niet zomaar, volgens de bewoonster, die zich in een en ander verdiept heeft. Om het huis te slopen, moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Bovendien zou volgens Van der Steen de weg net langs het huis lopen, waardoor ontruiming niet nodig zou zijn.

Inmiddels is ook de WWB-uitkering van Van der Steen "om onduidelijke redenen" stopgezet, waardoor zij haar huur niet meer kan betalen. De gemeente startte niet veel later een bodemprocedure tegen de vrouw, met als motief huurachterstand. Deze bodemprocedure is uitgesteld, maar in een kort geding werd vorige week ontruiming gevorderd. Op enige medewerking van de gemeente hoeft ze niet meer te rekenen. Naar eigen zeggen sluiten alle deuren als zij aankomt.

Van der Steen moet dus vrijdag haar huis uit. Vroeg in de ochtend komt een grote zeecontainer, waar zij haar spullen in dient te laden. Van haar nieuwe woning in Den Haag heeft ze overigens nog geen sleutel. Ze hoopt evenwel na maximaal een jaar terug te kunnen keren op de Kalmoeskade.

De gemeente Midden-Delfland wil in deze fase niet inhoudelijk op de kwestie ingaan.