Archief

Lintje voor drie vertrekkende raadsleden

Drie vertrekkende raadsleden in Westland hebben dinsdagavond bij hun afscheid een lintje gekregen. Het gaat om Jan de Nooy (GemeenteBelang Westland), Jan Prins (Progressief Westland) en Theo Spanbroek (CDA). Ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Van der Tak reikte de lintjes uit.

De Nooy begon zijn politieke carrière in de Lierse gemeenteraad. Na de fusie van gemeenten in 2004 werd hij raadslid van de gemeente Westland. Zijn vakgebied betreft financiële en economische onderwerpen. GemeenteBelang Westland heeft al aangegeven, dat De Nooy steunraadslid blijft.

Prins komt uit Wateringen en was daar raadslid en wethouder. Vervolgens had hij vanaf 2004 zitting in de Westlandse gemeenteraad. In 2010 werd Prins fractievoorzitter van Progressief Westland. In december kondigde hij zijn vertrek aan.

Theo Spanbroek begon, net als De Nooy, in de gemeenteraad van De Lier, om vervolgens in te stromen in de Westlandse raad. In november kondigde het CDA al aan dat vijf raadsleden, onder wie Spanbroek, niet zouden terugkeren in de raad. Voor Spanbroek is dit vanwege zijn drukke werkzaamheden bij een groot bouwbedrijf.