Archief

Verkeerstunnel Westerlee in aanbouw

Het startschot voor de bouw van de 269 meter lange verkeerstunnel bij Westerlee is gegeven. Die moet het verkeer onder de aftakking van de turbotonde richting Maasdijk leiden. Eerst wordt er een bouwkuip gemaakt. Hiervoor moeten 768 palen en 320 damwandplanken de grond in.

Het verkeer op Westerlee krijgt de komende maanden te maken met diverse omleidingen. Dat geldt ook voor het fietsverkeer. Zo is het fietspad westelijk van de Burgemeester Elsenweg al afgesloten. Fietsers richting de A20 worden omgeleid via de Oranjesluisweg, Blauwhek en Oudedijk. Deze omleiding blijft tot de tunnel in de zomer van 2015 gereed is.

Ook op andere plekken zijn er omleidingen. Zo vervalt binnenkort de fietsverbinding tussen de Monnikenlaan en de Burgemeester Elsenweg. In april rijdt het verkeer over een wegverlegging op de Maasdijk bij de kruising met de Oranjesluisweg.

Ondertussen wordt er ook op de N223 tussen Westerlee en Delft aan de weg gewerkt. Dit voorjaar wordt er een parallelweg aangelegd tussen de M.A. de Ruyterstraat en de Zijdekadebrug. Bij de eerstgenoemde straat komt deze zomer een rotonde. In een later stadium wordt de Zijdekadebrug vervangen. Het verkeer kan tijdens het werk gebruik blijven maken van de weg. Fietsverkeer wordt omgeleid.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen