Archief

Digitaal dossier bij gemeente helpt ondernemers

Horeca Westland/Midden-Delfland en de gemeente Westland hebben dinsdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om te starten met de faciliteit Ondernemingsdossier. Hiermee moet het delen van informatie tussen ondernemingen en overheden makkelijker en efficiƫnter worden. Daarmee besparen beide partijen tijd en geld.

Het Ondernemingsdossier wordt eenmalig door de ondernemer via internet ingevuld. Vervolgens kan hij digitaal vergunningen aanvragen en meldingen doen. Bovendien kunnen vastgelegde gegevens worden hergebruikt bij volgende aanvragen. Daarnaast maakt het Ondernemingsdossier de regels inzichtelijk door 'regelhulpen', die helder aangeven wat een ondernemer moet doen om de regels na te leven.

Het Ondernemingsdossier is een initiatief van de brancheorganisaties van de horeca, rubber- en kunststofindustrie en de recreatiesector. Het wordt inmiddels landelijk gebruikt door bijna 4.000 ondernemingen, 46 gemeenten, drie provincies en twee rijksinspecties. Kijk voor meer informatie op www.ondernemingsdossier.nl.