Archief

Mogelijk toch extra geld voor speeltuin

De Hoekse speeltuin aan de Prins Hendrikstraat krijgt mogelijk toch extra geld om de beheerder te kunnen behouden. Dinsdagavond werd de zaak besproken door de deelraad. Het dagelijks bestuur onderzoekt nu eerst wat de mogelijkheden zijn en komt in november met een nieuw voorstel.

De Hoekse speeltuin moet volgens beleid van de gemeente Rotterdam op vrijwilligers gaan draaien. De deelgemeente wilde daarom de subsidie terugschroeven. Voor volgend jaar zou 22.000 euro beschikbaar zijn voor de professionele beheerder en 28.000 euro voor de kostendekkende huur.

De Hoekse fracties van CDA en Leefbaar Hoek van Holland vroegen dinsdagavond 8.000 euro extra voor de beheerder te reserveren. Een amendement daarvoor trokken ze weer in, omdat deelraadvoorzitter Hestia Reukema bereid was de mogelijkheden te onderzoeken. Daarin worden ook de eigen middelen van de speeltuin meegenomen.

Vorige week werd een actiecomité opgericht om ervoor te kunnen zorgen dat beheerder Kees Rijsdijk kon blijven. Zondag zou er ook een benefietactie worden gehouden, maar die ging vanwege de weersomstandigheden niet door. Als er 30.000 euro beschikbaar is, kan de beheerder in ieder geval in 2014 worden behouden. In 2015 is zoals het er nu naar uitziet nog 1/3 van dat bedrag beschikbaar. Hoe de speeltuin dat op gaat vangen, is nog niet bekend.