Archief

Robert Willemse wint in Monster

Robert Willemse is zaterdag afgetekend winnaar geworden van de BDO-loop in Monster. Hij voltooide de zonnige, maar ook winderige halve marathon in 1.20.06. De atleet van Rotterdam Atletiek had een voorsprong van 1 minuut en 14 seconden op Hoekenees Erwin Sparreboom, die in de slotkilometers Fouad Fertoute uit Oud-Beijerland van zich had afgeschud.

Bij de vrouwen was het de Monsterse Francis Schinkel, die als eerste over de streep kwam. Schinkel liet 1.35.54 afdrukken en had daarmee 20 seconden voorsprong op Loes van Loenen van De Koplopers uit Delft. De winnares van vorig jaar, Monique Leentvaar (Fortuna Vlaardingen) moest nu genoegen nemen met het brons.

De wedstrijd over 10 kilometer werd gewonnen door Sjoerd van Marrewijk in 38.25. De Heulenaar had ruim een minuut voorsprong op Hagenaar Johan Olsthoorn. Bij de vrouwen was er een geheel Westlands podium. Thea van Koppen won in 44.45, met als tweede Carin van der Ende en op de derde plaats Ellen Grimbergen.

De wedstrijd over 5,7 kilometer werd een prooi van Tristan Valkenburg. De 15-jarige Schipluidenaar liet de tijd van 22.21 voor zich afdrukken en hij was daarmee 22 seconden sneller dan Theo Timmermans van de Hague Road Runners. Ook op deze afstand een compleet 'streekpodium' bij de vrouwen. Winnares was Inga Michejenko uit Hoek van Holland, met als tweede Nienke de Ruiter en als derde Emma Dekker.