Archief

'Arbeidsmigranten moeten Nederlands kenteken'

De Belastingdienst start binnenkort onder meer in Westland met een proef waarbij arbeidsmigranten voorlichting krijgen over het verkrijgen van een Nederlands kenteken. Dat maakte staatssecretaris Weekers van Financiën bekend in antwoord op Kamervragen van de VVD.

Van de ongeveer 350.000 arbeidsmigranten in Nederland hebben er 113.000 een in Nederland geregistreerde auto. Van de overige arbeidsmigranten is niet bekend of zij een auto hebben. Als zij die al hebben, is dat er één met een buitenlands kenteken.

Wie zich inschrijft in de Gemeentelijke Basisadministratie, is verplicht zijn of haar auto te registreren onder een Nederlands kenteken. In zo'n geval wordt motorrijtuigenbelasting betaald aan de Nederlandse staat. Er geldt overigens voor arbeidsmigranten een vrijstelling tot zes maanden.

Wie zijn auto ten onrechte niet in Nederland heeft geregistreerd, kan een boete opgelegd krijgen van 100% van de verschuldigde belasting. De proef wordt behalve in Westland ook in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven gehouden.

Categorieen:
Westland Algemeen