Archief

Fakkel Noordlandseweg laat op zich wachten

Het is de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) nog niet gelukt de gaswinning op de locatie Noordlandseweg in 's-Gravenzande op gang te brengen. Reden is dat er water in de put zit, dat er om technische redenen moeilijk uit te halen is. Het duurt langer dan verwacht, laat een woordvoerder weten.

Aanvankelijk zou er tussen 16 en 25 oktober afgefakkeld worden. Lukt het in het laatste deel van die periode niet om de gaswinning op gang te brengen, dan beslist de NAM eind deze week of de operatie wordt voortgezet.

Een vlam, in dit geval van zo'n zes meter hoog, laat zien dat een put is geactiveerd. De mengeling van gas en water die als eerste wordt opgepompt, is niet rendabel en wordt via de fakkel afgevoerd.

De NAM heeft op de locatie al eerder gas gewonnen. Als het dit keer niet mocht lukken, betekent dat niet dat de winning op die plek voor gezien wordt gehouden. Als de omstandigheden veranderd zijn, zou het kunnen zijn dat de gaswinning wel op gang kan worden gebracht.

Op dit moment is er al wel een waakvlam te zien, die ervoor zorgt dat zodra het gas boven komt, veilig kan worden verbrand. De NAM benadrukt dat de technische moeilijkheden geen negatieve gevolgen hebben voor de omgeving.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen