Zaalhandbal: winst Westlandia bij begin competitie

De reserves van Quintus wisten na twee nederlagen op rij weer tot winst te komen. Na uitglijders tegenMHV'81 en de reserves van OCI/Lions werd White Demons aan de zegekar gebonden. De bezoekers uit Berkel-Enschot verlieten voor de tweede week op rij de provincie Zuid-Holland zonder punten, want vorige week bleek DIOS te sterk. In de Van der Voorthal had de thuisploeg geen enkele tegenstand te duchten. Quintus controleerde de wedstrijd en had na de eerste helft een marge van vier doelpunten: 12-8. Na de pauze kwam de Heulse doelpuntenmachine op gang en werd White Demons uiteindelijk met een 28-16 nederlaag naar huis teruggestuurd. Mitchel Verbraeken maakte met een mooie actie het mooiste doelpunt van de middag. Rob Vis was wederom topscorer en was hij zes keer trefzeker.

WPK/Westlandia is de competitie begonnen met een overwinning. In sporthal Boswijk in Rijswijk speelde de Naaldwijkse ploeg tegen het vierde team van Hercules en won met 25-24. Westlandia ging de kleedkamers opzoeken met een 12-10 voorsprong. Na de pauze wist de Naaldwijkse ploeg een marge op te bouwen van zeven treffers verschil. In de laatste tien minuten probeerde Hercules om op fysieke kracht Westlandia aan het wankelen te brengen. Dit lukt goed voor de thuisploeg. Iedere aanval bleek doeltreffend te zijn. Een moeizame slotfase brak aan voor Westlandia, dat het tempo onbewust liet zakken en te dicht op de verdediging van Hercules ging spelen. In de laatste minuut maakte Ian van Adrichem aan alle zorgen een eind en bracht de tussenstand op 25-23. Vlak voor tijd wist een Rijswijkse nog de 25-24 aan te tekenen. Vorig seizoen verloor Westlandia nog van dit zelfde team.

WPK/Westlandia heeft de topper tegen Borhave niet in winst weten om te zetten. In sporthal 't Wooldrik in Borne bleek de thuisploeg wederom een onneembare vesting. Borhave had de voorgaande drie duels in eigen huis ook al gewonnen. De Naaldwijkse ploeg had bij rust nog een voorsprong van 12-11, maar na de pauze gaf Westlandia de wedstrijd in een kwartier uithanden. Tussen de vijfde minuut en negentiende minuut na de doelwisseling werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Borhave. Westlandia verliet Overijssel met een 27-20 nederlaag op zak. Volgende week komt United Breda op bezoek in Naaldwijk. De promovendus verraste een dag eerder nog de reserves van Quintus.