Archief

Nachtelijke verlichting onder de loep

De Omgevingsdienst Haaglanden gaat op korte termijn in samenwerking met het milieuteam van de politie controles uitvoeren op de naleving van de voorschriften rond assimilatiebelichting. Daarbij wordt gekeken of de verlichting van de kassen op de juiste manier is afgeschermd.

Sinds 1 januari jl. is het zogeheten Activiteitenbesluit van kracht. Voor alle bedrijven die assimilatiebelichting toepassen, geldt nu dezelfde donkerteperiode. Eind volgende week is er sprake van een nieuwe fase.

Van 1 september tot 1 november (en ook van 1 april tot 1 mei) dient de uitstraling aan de bovenzijde vanaf een half uur na zonsondergang tot 2.00 uur 's nachts met tenminste 95% gereduceerd te worden. Voor de periode van 1 november tot 1 april geldt die donkerteperiode van 18.00 tot 24.00 uur. Voor de zijgevel zijn de voorschriften niet gewijzigd, hiervoor geldt nog steeds dat de uitstraling via de zijgevel op tien meter met 95% gereduceerd moet zijn tussen zonsondergang en zonsopgang.

Voor de periode na de donkerteperiode (genaamd nanacht) geldt dat de uitstraling aan de bovenzijde met 75% gereduceerd moet worden. Hoe een bedrijf die reductie realiseert, is aan het bedrijf zelf.

Categorieen:
Algemeen