Zaalhandbal: DIOS blijft in spoor koplopers

DIOS heeft ook de derde thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg uit Den Hoorns peelde voor de eerste keer in de eigen Ballonhal. De voorgaande twee duels werden in de Postkogekohal gespeeld. Tegenstander in de zesde speelronde was White Demons. De bezoekers uit Berkel-Enschot kon de thuisploeg in de eerste 30 minuten nog volgen. DIOS kon het eigen ritme niet vinden en sloot de eerste helft af met een 15-13 voorsprong. In de tweede helft stond alles beter bij DIOS, zowel aanvallend als verdedigend. Langzaam vergrootte DIOS de voorsprong en wist het de wedstrijd met 31-20 te winnen. DIOS staat vijfde op de ranglijst en heeft twee punten achterstand op de koplopers MHV'81 en Alphadeur/Houten. Frank Snelder scoorde het meest en kwam tot zeven treffers. Steve Pottuijt scoorde zes keer. Carlo van Leeuwen was vijf keer succesvol.

De reserves van Virto/Quintus hebben de topper tegen Borhave in winst omgezet. In de Van der Voorthal bleef de thuisploeg voor de vijfde keer op rij ongeslagen. Alleen de eerste uitwedstrijd van het seizoen eindigde in een nederlaag. Klink Nijland/Kwiek was in Raalte te sterk. De Heulse ploeg leiddena een goede eerste helft met 15-9. Na de pauze kwamen de bezoekers uit Borne sterk terug. Aan de hand van routinier Dorien van Wissen wist Quintus voorsprong vast te houden. Quintus won na een spannende slotfase met 28-26 en blijft daardoor koploper.