Archief

Politie en brandweer extra paraat

Naast het Hoogheemraadschap van Delfland blijven politie en brandweer vanavond met extra of nieuwe manschappen in touw in verband met de controle over de watersituatie in de regio. Bureauchef Willem-Jan de Koning van Westland/Midden-Delfland meldde eerder vanavond, dat er bij de politie zes noodhulp-eenheden extra zijn ingezet om snel te kunnen reageren op meldingen.

Het brandweerkorps De Lier stuurde rond 19.50 uur de volgende melding naar de vrijwilligers: 'Gaarne iedereen opkomen kazerne'. De korpsleiding wilde inventariseren hoeveel brandweerlieden er beschikbaar zijn voor de aflossing van collega's. Een aantal van hen zijn in de afgelopen nacht kort na 2.00 uur al in actie gekomen en hadden er dus tegen 20.00 uur vanavond een 'dagje' van 18 uur op zitten.

De basistaak van de Lierse brandweer is nu om de werking van de diverse pompen die zijn ingezet om het water weg te werken, in de gaten te houden. Sommige pompen hoeven niet permanent bewaakt te worden, maar regelmatige controle is wel geboden.