Archief

Topman uitzendbureaus: 'Hopelijk nu afgelopen'

De aankomend algemeen directeur van de Algemene Bond Uitzendondernemingen, Jurriƫn Koops, heeft zich heel direct uitgelaten over het rumoer rond het Westlandse uitzendbureau Tido Vesta. "Game, set en match. Hopelijk nu afgelopen", reageerde hij op publicaties in landelijke media.

Zowel De Telegraaf als het Algemeen Dagblad kwamen zaterdagochtend met artikelen over onderzoeken naar eventuele misstanden bij het bedrijf, dat circa zevenhonderd, vooral Poolse, werknemers telt.

Een van de beschuldigingen is het voeren van een dubbele boekhouding, waarnaar door het openbaar ministerie een onderzoek zou worden ingesteld. AD Westland meldt tevens een recente mishandeling van een voormalige Poolse werknemer van Tido Vesta, die over te weinig salaris had geklaagd. Onduidelijk is, of de leiding van het bedrijf hier weet van had. De onderneming had begin zaterdagavond nog geen reactie gegeven.

Tido Vesta is onder meer bekend als eigenaar van het Polenhotel in Maasdijk. Verder was directeur Martin Mostert een van de initiatiefnemers van de vorige jaar gestarte campagne Westland heeft Werk, bedoeld om uitkeringsgerechtigden weer aan de slag te krijgen.

Eerder dit jaar kwam Tido Vesta al negatief in het nieuws door een uitspraak van het Haagse gerechtshof. Het arrest behelsde nabetaling van loon aan mensen die in de jaren 2005 en 2006 in dienst van het uitzendbureau waren geweest. Het ging in totaal om een bedrag van meer dan 800.000 euro.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen