Archief

Ook verzorgingshuis Rozenhof verdwijnt

Verpleeg- en verzorgingshuis Rozenhof aan de Anjerlaan in Naaldwijk gaat over enkele jaren dicht. Er worden geen nieuwe bewoners meer toegelaten. Volgens de betrokken zorginstelling, Careyn, voldoet het complex bouwkundig en functioneel niet meer aan de eisen van deze tijd. Modernisering zou niet mogelijk zijn.

Careyn overlegt met de gemeente en zorgkantoor DSW hoe het verder moet met de Rozenhof, die plaats biedt aan 62 bewoners. De bedoeling is dat de huidige bewoners te zijner tijd verhuizen naar andere verzorgingshuizen in de buurt.

Dat zal niet kunnen naar Careyn-zusterinstelling Pijletuinenhof aan de Verdilaan in Naaldwijk, want deze gaat volgend jaar al dicht. De huidige bewoners van Pijletuinenhof kunnen naar verwachting in maart a.s. hun intrek nemen in of bij het nu in aanbouw zijnde Hart van Woerdblok.

Anderhalve maand geleden werd bekend, dat de verzorgingshuizen Sonnevanck ('s-Gravenzande) en Duinhof (Ter Heijde) over drie tot vier jaar worden gesloten. Beide behoren toe aan zorginstelling Pieter van Foreest. Deze organisatie noemde dit onontkomelijk door het nieuwe AWBZ-beleid van de regering.