Handbal: nipt gelijkspel heren Quintus

Quintus heeft aan het bezoek aan TTL Red-Rag/Tachos een punt overgehouden. In sporthal De Slagen waren beide ploegen de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd en eindigde het duel in een 22-22 puntendeling. Tachos had het eerste kwartier het initiatief en leidde een aantal keren met twee treffers verschil. Na ruim een kwartier spelen was de stand: 8-7. Daarna scoorde Quintus twee keer op rij en kwam het voor de eerste keer op voorsprong: 8-9. Vlak voor de pauze leidde de Heulse ploeg met twee treffers verschil: 10-12. Toch kwam Rachos voor het rustsignaal langszij en bepaalde het de ruststand op 12-12. Na de pauze was het stuivertje wisselen. Met iets minder dan een kwartier te spelen kwam Tachos weer twee doelpunten voor: 18-16. In de laatste tien minuten had de thuisploeg zelfs drie treffers voorsprong: 20-17. Quintus rechtte de rug en knokte zich terug in de wedstrijd. In de laatste minuut wist Quintus toch een punt over te houden aan het bezoek aan Waalwijk. Met nog ruim 30 seconden te spelen scoorde Quintus de gelijkmaker: 22-22.

De reserves van Quintus moesten de punten laten in Mill. Mede-koploper en promovendus MHV'81 bleek in sporthal De Looijerij veel te sterk voor de Heulse ploeg. In Mill mocht overigens niet met hars gespeeld worden. Na een 13-6 voorsprong bij rust sloot MHV'81 de wedstrijd af met een 24-15 zege. Voor Quintus was dit de tweede nederlaag op rij en van het seizoen. MHV'81 blijft samen met Alphadeur/Houten koploper. Rob Vis was met vijf treffers het meest succesvol. Pacal Eversteijn tekende voor het mooiste Heulse doelpunt.

WPK/Westlandia blijft in het spoor van de top van de eerste divisie en staat op een vijfde plaats. De Naaldwijkse ploeg bleef voor de vijfde keer op rij ongeslagen en behaalde een grote overwinning op Nieuw Heeten: 37-25. In sporthal De Pijl won Westlandia voor de eerste keer dit seizoen een thuiswedstrijd. Klink Nijland/Kwiek en Eurotech/BEVO namen een punt mee naar hun thuishonk. Vanaf de eerste minuut bepaalde Westlandia het spel. De bezoekers kwamen niet in de wedstrijd en keken na een kwartier spelen al tegen een 14-7 achterstand aan. Na de eerste 30 minuten stond een 19-13 voorsprong op het scorebord voor Westlandia. Na de pauze bouwde de thuisploeg gestaag de voorsprong uit en leidde het na ruim 45 minuten met 28-17. Uiteindelijk werd een 37-25 zege geboekt. Bij Westlandia was de aanval goed op dreef, verdedigend kon het beter. Esther Breugelmans was vanaf de cirkel zes keer succesvol. De opbouwrij met Stefanie van Dalen (8 treffers) en Jenny van der Hoeven (7 treffers) kon zich naar harte lust uitleven.