Archief

'Waarom deed de politie niets?'

De familie van de tijdens BraDeLier gemolesteerde man meent dat de aanwezige politie te weinig heeft gedaan om de daders direct op te pakken. Volgens de vrouw van het slachtoffer zeiden de agenten dat volgens afspraken tussen politie en security de laatste actie moest ondernemen. Na vier weken onderzoek heeft de politie acht verdachten aangehouden.

De vrouw voelt zich in de steek gelaten en heeft burgemeester Van der Tak een brief gestuurd. De LPF Westland kreeg de brief ook en maakte hem, met toestemming van de schrijfster, openbaar. Over de twee agenten schrijft ze: "Ik heb er op aangedrongen dat zij naar mijn man zouden gaan kijken, zodat zij zelf zouden zien dat er sprake was van mishandeling. Dat hebben zij toen gedaan en het enige wat zij ons hebben aangeraden was om de volgende dag aangifte te gaan doen."

De LPF vraagt het college opheldering van de zaak. Ze wil weten of de genoemde afspraken tussen politie en security er inderdaad waren. De fractie meent dat dergelijke afspraken geen belemmeringen mogen zijn voor de politie om adequaat op te treden. Ook vraagt ze zich af waarom het vier weken heeft geduurd voordat er daders werden opgepakt, terwijl er foto- en filmmateriaal voorhanden was.

Het slachtoffer was de bewuste avond met zijn elfjarige dochter bij de Gondelvaart en vroeg een groepje jongeren of zij hun muziek zachter konden zetten. Zij gingen hem te lijf. Uit de brief wordt duidelijk, dat het slachtoffer nooit volledig zal herstellen. Hij zal de rest van zijn leven een flinke beperking in zijn rechterarm hebben, als gevolg van een gebroken schouder.

Categorieen:
Westland Algemeen