Archief

Doortrekken Hoekse Baan stap dichterbij

Het doortrekken van de Hoekse Baan in Hoek van Holland tot aan de Langeweg is een stap dichterbij. Het Rotterdamse college van B en W heeft in de begroting voor 2014 een bedrag van 3,5 miljoen gereserveerd om de grond aan te kopen.

Verantwoordelijke portefeuillehouder Wim de Groot van Hoek van Holland: "Dit is een wens die we al jaren hebben. Hierdoor wordt de bereikbaarheid van Hoek van Holland vergroot. Dat is goed voor de veiligheid, het toerisme en de economie."

De plannen voor het doortrekken van de weg hebben lange tijd stil gelegen vanwege de vertraging rond de Hoekse Lijn, waarbij de spoorweg wordt omgebouwd naar een metrolijn. Nu de ombouw van de Hoekse Lijn definitief is, kunnen de plannen voor de Hoekse Baan ook voort worden gezet.

Het is de bedoeling dat het aanleggen van de weg tegelijk gebeurt met de ombouw van de Hoekse Lijn van trein naar metro. De Groot: "Door beide projecten op het zelfde moment uit te voeren wordt geld bespaard bij de aanleg. Dat is erg belangrijk, zeker in deze tijden."