Archief

Binnenkort weer fakkel bij Noordlandseweg

De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) wil nog deze maand een aardgasput in 's-Gravenzande weer in gebruik gaan nemen. Het gaat om een put aan de Noordlandseweg 68. De opstart zal gepaard gaan met enkele weken fakkelen.

Om de put te activeren, wordt het water dat zich nu in de put bevindt, opgepompt en afgevoerd. Bij het oppompen van het water komt onder meer aardgas mee naar boven. Dit is niet rendabel aardgas. Om dit aardgas op een veilige manier af te voeren, wordt gebruikgemaakt van een fakkelinstallatie.

Deze fakkelinstallatie van circa 12 meter hoog, wordt begin oktober opgebouwd in het weiland dat zich naast de NAM-locatie bevindt op de kruising Maasdijk/Noordlandseweg. Het affakkelen zal gebeuren in de periode tussen 16 en 25 oktober.

Concreet betekent dit, dat er in die periode gedurende 24 uur per dag een vlam te zien zal zijn van ongeveer 6 meter hoog. De reden voor de hoogte van fakkelinstallatie en vlam is de veiligheid voor de omgeving. Een hoge vlam zorgt voor een betere verbranding van het aardgas. De vlam is daarmee wel van afstand zichtbaar en hoorbaar.