Handbal: heren Quintus laten Lions zweten

Heren

Eredivisie

Quintus opende het seizoen bij kampioenskandidaat OCI/Lions en de verjongde ploeg kan terugkijken op een prima wedstrijd. In sportcomplex Glanerbrook in Geleen moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten om de winst te pakken. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Lions nam vlak voor rust een 13-10 voorsprong, maar door onder meer een fraaie vlieger die werd afgemaakt door Tim Bottinga werd de ruststand 13-12. Na de pauze kreeg Mitchel Verbraeken een directe rode kaart. Ondanks deze tegenslag boog Quintus een 15-13 achterstand om in een 18-16 voorsprong. Na 45 minuten nam Lions een time-out en boog daarna een 19-21 achterstand om in een 25-21 voorsprong. Quintus kon in de resterende minuten niet terugkomen en verloor uiteindelijk met 26-23. In de slotfase kreeg Karim Tamim eveneens een rode kaart. Coach Eelco Overkleeft moet vrezen dat beide spelers volgende week teegn JMS/Hurry Up niet speelgerechtigd zijn.

Dames

Eredivise

Virto/Quintus is in de competitie begonnen met een overwinning op Handbal Venlo. De verrassing van het vorig seizoen wist in de eerste helft goed bij te blijven bij de Heulse thuisploeg. De ruststand was 15-12 in het voordeel van Quintus. Na de pauze kwamen de bezoekers in de Van der Voorthal tot 15-14 waarna Quintus een tandje er bij zette en uitliep naar een voorsprong van vijf doelpunten: 20-15. Handbal Venlo kon de Heulse ploeg niet meer bijhouden en moest met een 29-21 nederlaag terugkeren naar Limburg. Marinda van Capelle maakte haar rentree. De Roemeense Laura Maria Roiban kwam niet in actie en volgde de wedstrijd vanaf de bank.