Archief

Drugsdealers opgepakt in Naaldwijk

Bij een grote rechercheactie zijn vrijdagavond in Naaldwijk twee drugsdealers aangehouden. Enkele tips via de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' waren voor de recherche aanleiding om een onderzoek te starten naar de verkoop van verdovende middelen. Bureau Westland startte met een speciaal rechercheteam, onder leiding van een officier van justitie.

Rechercheurs zagen tijdens het observeren van de verdachten op vrijdagavond, dat meerdere personen verdovende middelen kochten. Na de verkoop hielden agenten in Naaldwijk twee gebruikers aan, een 24-jarige man en een 30-jarige vrouw uit Schouwen-Duiveland; vervolgens werd in 's-Gravenzande een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De verdachten hadden meerdere ponypacks met daarin verdovende middelen bij zich.

Na de aanhouding van de gebruikers werden op de Middel Broekweg in een personenauto de twee dealers aangehouden. Deze mannen, van 42 jaar uit De Lier en 31 jaar uit Naaldwijk, hadden een groot geldbedrag bij zich. In de personenauto trof een speurhond een kleine hoeveelheid wiet en enkele ponypacks met verdovende middelen aan. De personenauto, de wiet, de ponypacks en het geldbedrag werden in beslag genomen.

Na de aanhouding doorzocht de politie woningen in De Lier en Naaldwijk. In deze woningen troffen agenten XTC-pillen, verdovende middelen, geld en verpakkingsmateriaal voor verdovende middelen aan. De agenten namen ook deze goederen in beslag.