Archief

Van der Tak: Angst zeker geen leidraad bij beslissing

Geen angst voor de uitkomst van een kort geding, maar een weloverwogen besluit om tijd en geld te besparen. Zo reageert burgemeester Van der Tak op de uitlatingen van advocaat Van Nouhuys tegenover de WOS, over de beslissing van het Westlandse college om de bouw van het nieuwe gemeentehuis toch Europees aan te besteden.

De advocaat vertegenwoordigt het bedrijf dat de gemeente voor de rechter sleepte vanwege de WOC-constructie, waarvoor de gemeente in eerste instantie had gekozen. Volgens hem kunnen na groen licht van de rechter eventuele verdere procedures alleen gaan over een schadevergoeding en is er dus geen sprake van vertraging door die procedures.

Burgemeester Van der Tak zegt die reactie uiterst merkwaardig te vinden. Hij wijst erop dat degene die bezwaar heeft gemaakt tegen de WOC-constructie bij een soortgelijke zaak in Ede was betrokken. Hij werd daarin in 2011 in het ongelijk gesteld door de rechtbank in Arnhem. "Maar tegen die uitspraak was wel appèl mogelijk en dat is dus nu ook het geval. Dat zou maanden vertraging opleveren en veel kosten met zich meebrengen. Het is dus zeker geen angst die ons tot deze beslissing heeft gebracht, maar we willen geen tijd en geld verspillen."

Volgens Van der Tak speelt ook mee dat het bedrijf dat het kort geding had aangespannen geen bouwbedrijf is. Het is voor hem nog steeds onduidelijk wat het belang van het bedrijf is in deze zaak. "Daarmee hebben we te maken met een grote mate van onzekerheid rond de bouw van het gemeentehuis en dat hebben we willen voorkomen."

Categorieen:
Westland Algemeen