Archief

Neezeggers Hoeks Fort opgestapt

De museumfunctie van de Stichting Fort aan den Hoek van Holland kan behouden blijven. Voorafgaande aan de extra bestuursvergadering van donderdagavond hebben de drie neezeggers tegen het onderhandelingsakkoord met de nieuwe huurder hun zetels ter beschikking gesteld.

De nu ex-voorzitter Wil Meier zegt desgevraagd, dat de drie zich hebben teruggetrokken in het belang van het museum in het Fort. "Het zou zonde zijn om alles in een loods op te slaan, waardoor de circa 15.000 jaarlijkse bezoekers die zaken niet meer zouden kunnen zien", verklaarde hij.

Vorige week donderdag zei het bestuur nipt nee tegen een mede door de onderhandelaar namens de stichting opgestelde intentieovereenkomst met de nieuwe huurder, Beumer Beheer. De stemverhouding was drie vóór en drie tégen, waarbij dan de stem van de voorzitter de doorslag gaf. Met name de voltallige deelraad van Hoek van Holland had bij het stichtingsbestuur op heroverweging of opstappen aangedrongen.

De gemeentelijke dienst Stadsbeheer Rotterdam, de eigenaar van het Fort, heeft maandag duidelijk gemaakt, dat een intentieverklaring uiterlijk vrijdag 17.00 uur getekend moet zijn.