Archief

Instemming met 'Europees besluit' Westland

Het besluit van het college van B en W van Westland om niet over te gaan tot directe gunning van de bouw van twee nieuwe gemeentekantoren aan de Westlandse Ondernemers Combinatie (WOC) is direct al door enkele oppositiefracties in de gemeenteraad met instemming begroet.

Tamara van Riet, fractievoorzitter van D66 Westland: "Eindelijk komt er een einde aan deze moreel verwerpelijke onderhandse aanbesteding. Vanaf het begin hebben wij betoogd, dat zulke publieke gebouwen alleen maar Europees en openbaar mochten worden aanbesteed."

De fractie van LPF Westland noemt het "een wijs besluit". "In de commissie- en raadsvergaderingen die daarover dit jaar zijn gevoerd, heeft onze fractie steeds duidelijk gemaakt dat het idee van de WOC weliswaar sympathiek was, maar dat het gezien de Europese aanbestedingsregels een heilloze missie zou zijn", aldus de LPF.

Westland Verstandig-LEO2.0 heeft het WOC-plan van begin af aan bestempeld als een schijnconstructie. "Wij hebben daarvoor ook de minister en de Europese Commissie benaderd. Blijkbaar heeft dat alles, samen met het kort geding, er toe geleid dat nu al de handdoek in de ring gegooid wordt".

Er zijn volgens deze fractie "alweer onnodige kosten gemaakt". Westland Verstandig-LEO2.0 wil weten hoe hoog die zijn en vindt, dat de burgemeester "en ook de ingehuurde professor met te veel fantasie, maar eens moeten bekijken of zij die kosten persoonlijk voor hun rekening nemen".

Categorieen:
Westland Algemeen