Archief

Gemeentehuis Westland wordt Europees aanbesteed

De gemeente Westland kiest voor Europese aanbesteding van de bouw van het nieuwe gemeentehuis, zo is donderdag bekendgemaakt. Dit komt doordat het college van B en W - op grond van juridische overwegingen - afziet van een eventuele directe gunning van de bouwopdracht aan de Westlandse Ondernemers Combinatie (WOC).

Het nu genomen besluit houdt tevens in, dat de aangekondigde rechtszaak van de baan is. Op 25 september zou voor de Haagse rechtbank een kort geding dienen van Hudson Ventures BV tegen de gemeente Westland. Dat geding was aangespannen nadat de gemeente medio juli melding van het WOC-plan had gedaan in het Europese mededelingenblad.

Burgemeester Van der Tak wil de voorbereiding van de Europese aanbesteding eind september afronden. Er volgt dan in oktober een extra vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur, gevolgd door een extra raadsvergadering, "nog voor de begrotingsbehandeling".

Van der Tak vond het opvallend, dat het kort geding niet was aangespannen door een bouwonderneming, maar door een jonge BV waarvan de motieven voor het kort geding hem niet helemaal duidelijk zijn. Hij zei bevreesd te zijn voor een rechtsgang die vele maanden tot wel twee jaar zou kunnen vergen. "Er is echter snelheid geboden, er moet in 2016 een nieuw gemeentehuis zijn."

Voor de WOC is alle hoop bepaald nog niet vervlogen. De combinatie blijft intact en heeft aangekondigd mee te doen in de aanbesteding.

Categorieen:
Westland Algemeen