Archief

Van Luijk opnieuw maandenlang aan de kant

Wielrenner Sven van Luijk zal volgend jaar geen deel meer uitmaken van de selectie van Cyclingteam Jo Piels. Na overleg met doktoren is gebleken dat de Westlander aan beide knieën geopereerd moet worden. Dit gebeurt in september, waarna een lange revalidatie zal volgen.

De ploegleider vernam het nieuws naar eigen zeggen met tranen in zijn ogen. ''We hebben met Sven afgesproken, dat wanneer alles goed verlopen is en hij weer op continentaal niveau kan fietsen, wij hem in 2015 weer in de ploeg zullen opnemen'', aldus Han Vaanhold. ''Hij ziet in, dat er nu helaas geen andere mogelijkheden zijn. We wensen hem heel veel sterkte de komende tijd en zullen zeer intensief contact met hem blijven houden''.



De 23-jarige Naaldwijker kende het afgelopen jaar meer tegen- dan voorspoed in zijn wielercarrière. Eind 2012 moest hij anderhalve maand herstellen van een blessure aan zijn been. Begin maart van dit jaar werd bij Van Luijk een verhoogde hartslag geconstateerd, waarna hij eind maart met succes geopereerd werd. Toen hij half april zijn rentree maakte in de wielerwedstrijd Rund um Düren, kwam Van Luijk hard ten val, waarbij hij zowel een sleutelbeen als schouderblad brak.

Categorieen:
Westland Algemeen