Archief

Deur op een kier bij bestuur Fort

Er bestaat een kans, dat er alsnog overeenstemming komt tussen de Stichting Fort aan den Hoek van Holland en de nieuwe huurder van het monumentale complex. Dat moet donderdagavond duidelijk worden in een nieuwe bestuursvergadering van de stichting.

Vorige week donderdag zei het bestuur nipt nee tegen een mede door de onderhandelaars namens de stichting opgestelde intentieovereenkomst met de nieuwe huurder, Beumer Beheer. De stemverhouding was drie vóór en drie tégen, waarbij dan de stem van de voorzitter de doorslag gaf. Met name de voltallige deelraad van Hoek van Holland heeft bij het stichtingsbestuur op heroverweging aangedrongen.

Stadsbeheer Rotterdam, de eigenaar van het Fort, heeft maandag duidelijk gemaak, dat een intentieverklaring uiterlijk vrijdag 17.00 uur getekend moet zijn. Zo niet, dan volgt opheffing van het huidige museum. Stichtingsvoorzitter Wil Meier zou de intentieverklaring op een aantal punten gewijzigd willen hebben. Volgens Rotterdam en de deelgemeente Hoek van Holland ligt er een prima intentieverklaring op tafel.