Archief

Cycloon Frejo wint kortebaan De Lier

Cycloon Frejo heeft zaterdag op imponerende wijze de kortebaanwedstrijd van De Lier gewonnen. De vierjarige ruin met Jolanda van Strien op de sulky reeg op de Hoofdstraat vrijwel de gehele kortebaantop aan zijn kar en won fraai voor Andrea Swagerman met Denise Pennekamp. De sterke debutant Iper Flying met Rick Wester werd derde, voor Quick du Vivier met Cees Imming.

Tijdens de finale kroop Cycloon Frejo door het oog van de naald. Na sterk de eerste rit te hebben gewonnen, sprong hij zowel tijdens de tweede rit als de kamprit in galop. Gelukkig voor zijn pikeur Jolanda van Strien vergat ook tegenstander Andrea Swagerman honderd meter voor de finish in gewonnen positie de draf en kreeg Cycloon Frejo een onverwachte herkansing. Nadat Andrea Swagerman wederom galoppeerde, ging de winst alsnog naar de vierjarige ruin.

De 'Westlandse' paarden van Peter Aleman waren niet succesvol in De Lier. Dreamcatcher Venus ging in de eerste omloop verrassend galopperend ten onder. Halfbroer Black Beauty Venus verloor in de tweede omloop van de uiteindelijke winnaar Cycloon Frejo.Categorieen:
De Lier Westland Algemeen