Archief

Voorzitter Fort: 'Sluiting jammer, maar kon niet anders'

Wil Meier, voorzitter van het bestuur van het Fort aan den Hoek van Holland, kon niet anders dan het fort per direct sluiten. Dat laat hij desgevraagd weten aan WOS Media. "We moeten voor 1 september ontruimen en de eerste stap is dan om geen rondleidingen meer te geven."

Het bestuur van de stichting wees na een stemming donderdag de uitkomst van onderhandelingen met de nieuwe huurder Beumer Beheer af. Voor Hans van Aalst, die de onderhandelingen met het bedrijf voerde, reden om zijn functies binnen het Fort neer te leggen. Meier bestempelt diens besluit als 'zwak'. "Als het bestuur niet instemt met je plan, hoef je niet direct weg te lopen."

Meier betreurt het feit, dat de vrijwilligersstichting binnenkort het Fort moet verlaten. "Er zit dertig jaar werk in. In die tijd zijn we verkozen tot beste museum van Zuid-Holland en tot beste vrijwilligersorganisatie van Rotterdam. Het is jammer om dat achter te laten."

De toekomst ziet hij niet rooskleurig in. "Ik ben bang dat het Fort binnen drie jaar een ruïne is. Ik kan me niet voorstellen, dat iemand 180.000 euro kan opbrengen om het Fort te redden en er daarnaast ook nog geld mee kan verdienen."