Archief

Hoekse deelraad staat versteld

Voor de deelraad van Hoek van Holland is het onbegrijpelijk, dat het onderhandelingsresultaat met de nieuwe huurder van het Fort door het stichtingsbestuur van tafel is geveegd. "In het belang van Hoek van Holland doen wij hierbij een beroep op het stichtingsbestuur om de afwijzing te heroverwegen of wellicht plaats te maken voor een bestuur dat wél bereid is om op een constructieve wijze de samenwerking met een externe partij aan te gaan". Dat stellen alle vijf fracties in een open brief aan het zittende bestuur.

Vertegenwoordigers van de deelraad hebben de intentieverklaring ingezien en zijn van mening, dat deze een goede basis is om uiteindelijk te komen tot een duurzaam samenwerkingsmodel tussen de stichting en de ondernemer. In de intentieverklaring staat expliciet, dat de authenticiteit en het karakter van het Fort behouden dienen te blijven en dat de huidige museale presentatie substantieel moet zijn.

Een afvaardiging van het stichtingsbestuur heeft gesprekken gevoerd met de nieuwe exploitant. Deze onderhandelingen hebben geresulteerd in een concept intentieverklaring. Donderdag heeft het stichtingsbestuur echter besloten, zich niet te kunnen vinden in de door de afgevaardigde leden opgestelde intentieverklaring. "Daarmee is de basis voor een duurzame samenwerking tussen het stichtingsbestuur en de ondernemer onderuit gehaald", aldus de deelraad.

De consequentie van een en ander is, dat de ontruiming van het Fort per 1 september aanstaande zal worden doorgevoerd. "Het voortbestaan van de museale functie staat daarmee volledig op losse schroeven. Het jarenlange mooie werk van de talloze vrijwilligers wordt hiermee mogelijk teniet gedaan", betreuren de gezamenlijke fracties.