Archief

'Hoeks fort per direct gesloten'

Het Fort aan den Hoek van Holland is met onmiddellijke ingang voor het publiek gesloten. Dat stelt Hans van Aalst, die namens de vrijwilligersstichting de onderhandelingen voerde met de nieuwe huurder van het Fort, Beumer Beheer.

Het verdeelde bestuur heeft donderdag de uitkomst van de onderhandelingen afgewezen, wat voor Van Aalst aanleiding was om met onmiddellijke ingang al zijn functies binnen het fort te beëindigen. "Wel blijf ik beschikbaar om de doelstelling van de stichting: 'Behoud van het fort als monument met een daarbij passende museale invulling' te realiseren.

Er was volgens Van Aalst een werkbaar plan van aanpak om een duurzame samenwerking te bereiken. Verder was er een intentieverklaring opgesteld om het vertrouwen op een goede afloop te accentueren. "Dit plan van aanpak kreeg de instemming van Beumer Beheer", stelt hij.

Volgens Van Aalst waren er van de zes aanwezige bestuursleden drie het eens met het onderhandelingsresultaat en drie oneens. Tot de laatste drie behoorde voorzitter Wil Meier, wiens stem in deze situatie voor doorslaggevend belang was. Meier was vrijdagochtend niet direct bereikbaar voor commentaar.