Archief

'Stank voor dank' bij afvalscheiding

Meerdere inwoners van de Heenweg zijn er niet blij mee, dat hun grijze container nog maar eens in de vier weken wordt geleegd. De gezinnen zijn betrokken in een proef om kunststof-afval te scheiden. Daarbij is een leging van de grijze container ingeruild voor die van de plasticcontainer. "De afgelopen week kropen de maden uit de container", stellen ze in een brief aan de gemeenteraad.

De bewoners van het buitengebied zeggen tegen een capaciteitsprobleem aan te lopen. Ook gaat het afval stinken, wat vooral bij (groot)ouders van kinderen die luiers dragen, een probleem is. Deze zaken in plastic verpakken, zoals de gemeente aanraadt, is niet werkbaar in de praktijk, zo vinden zij. De Heenweggers wijzen op de volksgezondheid.

De raadsfractie GemeenteBelang Westland heeft inmiddels gehoor gegeven aan de kreet om hulp. De fractie wil van de betrokken wethouder weten, hoe lang de proef nog loopt en of de grijze bak weer elke twee weken geleegd kan worden.

De briefschrijvers wijzen als alternatief voor het Westlandse afvalschema naar de gemeente Smallingerland. Daar worden gratis plastic zakken verstrekt voor kunststof-afval. Deze worden tegelijk met het gft-afval opgehaald. De grijze container wordt daar om de week geleegd.

Categorieen:
Westland Algemeen