Archief

Verzelfstandigingsplan De Naald is klaar

Doordat er nu een sociaal plan is opgesteld voor de medewerkers van WestlandTheater De Naald, is wat betreft het college van B en W de weg vrij voor verzelfstandiging. De medewerkers zijn nu nog ambtenaren, maar verliezen in de nieuwe situatie die status.

Volgens de gemeente zijn de gevolgen voor het personeel gering. Er vallen geen ontslagen en de medewerkers houden dezelfde rechten en plichten die ze gewend zijn. Van de ambtenaren-CAO wordt overgaan naar de CAO Nederlandse Podia. Volgens de gemeente zijn de financiƫle gevolgen hiervan voor het personeel nihil. Wel moet de gemeente 79.000 euro betalen voor de overdracht van de pensioenen.

Het zelfstandige theater zal subsidie van de gemeente ontvangen. Het college wil in de komende drie jaar jaarlijks 1,3 miljoen euro aan steun verlenen. Ook is er een eenmalig bedrag van 289.000 euro nodig om te starten. Het geld voor de pensioenen is hierbij inbegrepen. Vanaf 2017 zou de subsidie verlaagd moeten worden.

Het is de bedoeling dat De Naald per 1 januari a.s. verder gaat in stichtingsvorm. Het gebouw blijft overigens eigendom van de gemeente.

De commissie Maatschappelijke Omgeving bespreekt de plannen op 2 september. Op 17 september komt het onderwerp aan de orde in de gemeenteraad.

Categorieen:
Algemeen