Archief

Van poepveldje naar ontmoetingsplek

Van een grasveldje vol met hondenpoep naar een ingericht pleintje dat als ontmoetingsplek moet dienen voor de buurt. Woensdagmiddag is het Guido Gazelleplein in Maassluis in gebruik genomen, nadat burgemeester Karssen de openingshandeling had verricht.

Bomen zijn opgetuigd met kunstzinnige creaties. Er zijn bankjes rondom bomen aangebracht. Er is ook een groot Levend Ganzenbord, dat is gerealiseerd door leerlingen van het Lentiz Revius Lyceum. Leerlingen van basisschool Het Spectrum hebben een slagzin verzonnen voor het schoonhouden van het plein: 'wij ruimen papiertjes van onze snoep op, doet u dit met hondenpoep'. Er is ook een huisregel opgesteld in poëtische vorm op de muur van de Kwik Fit garage.

Het grasveldpleintje ligt in Sluispolder-West, een wijk die de komende jaren op schop moet worden genomen. Deze plannen moesten echter eind vorig jaar door woningcorporatie Maasdelta tijdelijk in de ijskast gezet vanwege de algemene stop op garantiestellingen door het betrokken waarborgfonds. Diezelfde woningcorporatie heeft nu samen met omwonenden, de gemeente Maassluis en Buurtcentrum De Hooftzaak het grasveldpleintje gerealiseerd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen