Archief

Diefstallen duperen Scouting Kwintsheul

Scouting Kwintsheul hoopt, dat alsnog de dieven kunnen worden opgespoord die afgelopen week materialen en brandstof hebben gestolen bij hun locatie aan de Zwet. Donderdag bleken de zogeheten zwaarden van hun authentieke zeilende Westlander in het water te liggen. Bij onderzoek werd geconstateerd, dat de zwaardlijnen ontbraken.

Verder werd vastgesteld, dat van de sleepboot van de vereniging een grote hoeveelheid diesel was gestolen. Dit vaartuig wordt gebruikt om de zeilboten van de jeugdleden te slepen naar onder meer zomerkampen. Onverlaten hebben de voorraadtank van de sleper geheel leeggepompt en tezamen met de lijnen en katrollen van de Westlander meegenomen.

Een paar dagen eerder is van een naburige scoutinggroep, die haar sleper tijdelijk had afgemeerd bij Scouting Kwintsheul, ook al diesel gestolen.

Inmiddels zijn er extra voorzorgsmaatregelen getroffen. De scoutinggroepen hopen evenwel, dat iemand iets gezien heeft, maar tot nu toe heeft niemand zich gemeld bij de politie. Wie meer over deze daden weet, wordt verzocht contact op te nemen met politie Westland.

Categorieen:
Westland Algemeen