Archief

Bizar raceweekend voor Jack van der Ende

Bij de wedstrijden in de Benelux Racing League in Venray heeft autocoureur Jack van der Ende zich het afgelopen weekeinde op een merkwaardige wijze naar de eerste plaats geloodst. De Westlander leek na de eerste wedstrijddag zijn kansen verspeeld te hebben vanwege diskwalificatie, maar deze beslissing werd zondag teruggedraaid.

Zaterdag stonden er voor de Poeldijker drie races op het programma, waarvan hij bij de eerste twee met grote voorsprong over de finish kwam. De derde wedstrijd verliep idem dito, ware het niet dat Van der Ende een valse start werd verweten en hij tevens over een witte lijn zou zijn gereden. ''Ik werd door iedereen gefeliciteerd en ineens komt dan dat nieuws. Ik baal enorm'', reageerde hij na de daarop volgende diskwalificatie.

De wedstrijdleiding was zondag echter een andere mening toegedaan en oordeelde, dat de diskwalificatie een misverstand was. Van der Ende werd naar plaats drie teruggezet en sloot de laatste twee wedstrijden af met een tweede plaats. Aangezien Barry Maessen, de aangewezen winnaar van de dag, in de laatste race een valse start had gemaakt, was het Van der Ende die zich uiteindelijk als winnaar mocht laten huldigen.



''Het publiek zal dit zien als een goedmaker, maar ik ben gewoon blij met de punten die bij de overwinning horen en zo kan ik dus nog kampioen worden'', aldus Van der Ende na afloop.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen