Archief

The Doors vindt overlast ook vervelend

Kees van der Zijden, uitbater van café The Doors in De Lier, is verbaasd over kritiek van gemeenteraadsfractie Westland Verstandig-Leo 2.0. Die zegt dat het café niets doet om ongeregeldheden in het Lierse centrum tegen te gaan. "De overlast in De Lier ontken ik niet, maar als ondernemer heb ik er net zo veel last van als ieder ander", reageert Van der Zijden.

Westland Verstandig-Leo 2.0 wijst met name naar arbeidsmigranten, als veroorzakers van de problemen. De fractie heeft onder meer geschreven, dat het personeel van The Doors niet stopt met schenken in geval van dronkenschap.

"Onzin", zegt Van der Zijden. "Ze krijgen niks. Ze mogen dronken niet eens binnenkomen. We hebben in deze rustige periode dan wel geen beveiliger, maar we zijn mans genoeg om ze in zo'n geval zelf de deur uit te werken. Dat doen we dan ook."

Van der Zijden hoopt, net als Westland Verstandig-Leo 2.0, op extra aandacht van de politie in het Lierse centrum. "Daar roep ik al tien jaar om. De prioriteit ligt in Naaldwijk. Dat snap ik ook, daar is het veel drukker. Hier gaat het om incidenten. Maar als hier op de stoep een incident gebeurt, is dat heel vervelend", aldus Van der Zijden.

"Ik ga graag de dialoog aan, ook met de buurtpreventie", vervolgt hij. Van der Zijden vraagt ook de buren te bellen, als er zich iets vervelends voordoet. "Maar wat er buiten op straat gebeurt, daar heb ik geen invloed op", besluit hij.