Archief

Cruciale maand voor personeel Van Rijn

In de komende dertig dagen moet duidelijk worden, hoeveel van de circa 140 werknemers van de Van Rijn Groep uit de vestiging Poeldijk aan de slag kunnen blijven. In elk geval zal hun werkplek op termijn Barendrecht worden, als gevolg van de overname van de handelsactiviteiten door de aldaar zetelende Staay Food Group.

Nadat de activiteiten een week stil hadden gelegen, kon het commerciƫle personeel vrijdagochtend weer aan de slag gaan. Om juridisch-technische redenen, moest namelijk het op 9 augustus verleende uitstel van betaling voor de diverse Van Rijn-vennootschappen eerst omgezet worden in een faillissement. Dat is donderdag gebeurd en daarmee kwam de weg vrij voor de doorstart van de handelsactiviteiten.

Verder wordt er nog gezocht naar een oplossing voor onder meer Rijntrans, de BV waarin de achttien vrachtwagens zijn ondergebracht en waarbij ruim dertig chauffeurs betrokken zijn. Hetzelfde geldt voor het Poeldijkse dochterbedrijf Varekamp Cold Stores, waar circa twintig medewerkers actief zijn.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen