Archief

Aantal vervallen bootjes Maassluis valt mee

Het aantal vervallen bootjes in de Noordvliet van Maassluis valt mee. Momenteel zijn er nog vier vaartuigen die er verwaarloosd uitzien, terwijl er in totaal 145 bootjes in de vliet liggen. Volgens Jacco Heideveld van het gemeentelijke team Handhaving en Toezicht is het proces om deze bootjes te verwijderen, versneld ingezet.

De gemeente staat in contact met de betrokken eigenaren en heeft ze een ultimatum gesteld, met daarbij als keuze: weghalen of opknappen. Voor één boot geldt een uitzondering. Dit vaartuig aan het begin van de Noordvliet is van een gehandicapte man die de boot niet meer kan onderhouden. De gemeente zal als bemiddelaar fungeren om deze van de hand te doen.

Drie jaar geleden is er in Maassluis beleid ontwikkeld om verwaarloosde bootjes aan te pakken. Vorige week stelde gemeenteraadsfractie MaassluisBelang, dat de handhaving van dit beleid achterblijft. In schriftelijke vragen zei de fractie zich zorgen te maken, omdat verwaarlozing een voedingsbodem voor vandalisme is.



Zo werden er in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 augustus meerdere boten vernield en één in brand gestoken. Na een groot buurtonderzoek door de politie is deze nog geen daders op het spoor. Er zijn evenmin bruikbare tips binnengekomen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen