Archief

Bruggen Maassluis vaker open voor pleziervaart

De Koepaardbrug en Schansbrug in Maassluis zullen bij wijze van proef ook op zaterdagavond en op zondag open gaan. De gemeente zegt hierdoor meer pleziervaart naar Maassluis te willen lokken. Dit mede als extra stimulans voor de binnenstad en horeca. "Op dit moment zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken om de pleziervaart een extra boost te geven. Door nu tijdelijk de openingstijden te verruimen, willen we de behoefte enigszins peilen", aldus een woordvoerder van Maassluis.



De proef start op 15 augustus en duurt tot 16 oktober. Zowel de Koepaardbrug als de Schansbrug zullen op zaterdag en zondag tussen 8.00 en 9.00 uur en van 20.00 tot 21.00 uur open kunnen. Tot nu toe konden de bruggen in het weekend alleen op zaterdag tussen 8.00 en 9.00 uur open.



Een verzoek tot opening van de brug op zaterdag- en/of zondagochtend dient op de vrijdag ervoor, uiterlijk om 16.30 uur, bij de havenmeester teworden gedaan. Voor de openingen in de avonduren dient dit verzoek minimaal drie uur van te voren worden doorgegeven.

Categorieen:
Maassluis Algemeen