Archief

'Oude raadhuis doet denken aan ruïne'

Het oude raadhuis aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk verkeert in betreurenswaardige staat. Dat zegt de gemeenteraadsfractie Westland Verstandig-Leo 2.0. Die wil dat de gemeente snel actie onderneemt om het rijksmonument op te knappen, want als onderhoud langer uitblijft, zal de schade groot zijn, zegt de fractie.

Met de voorkant van het pand valt het wel mee, maar met de ramen en kozijnen aan de kant van de Herenstraat is het slecht gesteld. Westland Verstandig-Leo 2.0 vindt het huidige aanzien van het pand, dat ze 'een sieraad voor Westland en het Wilhelminaplein' noemt, volstrekt onacceptabel.

Het college van B en W was voornemens het raadhuis te verkopen, zodat er bijvoorbeeld een horecagelegenheid in gevestigd kan worden. Westland Verstandig-Leo 2.0 heeft aangegeven daar tegenstander van te zijn. De fractie ziet liever een erfpachtconstructie, waarbij de gemeente eigenaar blijft en eisen kan stellen aan het gebruik en onderhoud. De gemeenteraad heeft in februari jl. een motie aangenomen waarin het college is opgedragen eerst in de markt de animo voor koop, huur of erfpacht te peilen en de uitkomst daarvan aan de raad voor te leggen.