Archief

Homo's voelen zich relatief onveiliger in Westland

Van de homo's, lesbiennes en biseksuelen in de gemeente Westland voelt 40 procent zich onveilig vanwege hun seksuele voorkeur. Tevens voelt 42 procent zich in algemene zin onveilig. In vergelijking met buurgemeenten zijn dit relatief hoge percentages.

In Delft voelen ze zich het meest veilig met 4 en 17 procent. In Leidschendam-Voorburg is dit 15 en 27 procent en in Zoetermeer is dit 21 en 36 procent. Deze cijfers komen uit een onderzoek dat is ontwikkeld door GGD Zuid-Holland West en is uitgevoerd door het Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden.

Van de ondervraagden uit het Westland had 44 procent daadwerkelijk een vervelende ervaringen meegemaakt in de woonomgeving. In Leidschendam-Voorburg was dit 17 procent, in Delft 8 procent en in Zoetermeer 4 procent. De ondervraagden geven aan, dat er in Westland over het algemeen een dorpscultuur heerst, met een behoorlijke sociale controle. In sommige kernen heerst een conservatiefchristelijke cultuur, die een negatieve invloed op de acceptatie kan hebben.



In het rapport wordt wel een kanttekening bij de cijfers gemaakt. Er hebben ruim 200 mensen deelgenomen aan de monitor, wat laag is. "Dat betekent dat de uitkomsten op zich beschouwd niet representatief genoemd kunnen worden. Ze zijn wel indicatief, zeker wanneer de uitkomsten bezien worden in de context van beschikbaar landelijk onderzoek", zo is te lezen in het rapport.

Categorieen:
Westland Algemeen